Kiitos kaikille Taidepyöräilyyn osallistuneille!

Kohteissa oli mukavasti vilskettä ja tyytyväisiä pyöräilijöitä riitti.

Valokuvia Taidepyöräilystä

Kuvat: Lauri Hämäläinen / Korpipaja


Taidepyöräily 2018

Viime keväänä polkaistiin käyntiin Taidepyöräily-tapahtuma. Tapahtuma sai loistavan vastaanoton niin kävijöiden kuin järjestäjienkin keskuudessa. Taide liikutti joensuulaisia ja taidekohteissa käytiin yhteensä jopa 3119 kertaa. Nyt Taidepyöräily tulee taas!

Taidepyöräilyn avajaiset Taidemuseo Onnin piha-alueella lauantaina 12.5. kello 11.

Avajaisissa nähdään sirkustaiteilija Miika Nuutisen pyöräteemainen jongleerausesitys, jonka jälkeen Taidepyöräily polkaistaan käyntiin yhteisellä pyöränkellojen soitolla. Saatavilla on Taidepyöräilyn esitteitä ja ilmapalloja.

Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys tuo paikalle Markku Leppäsen moottorisahaveistonäytöksen ja tarjoaa muurinpohjalettuja sadalle ensimmäiselle kävijälle.

Taidepyöräilyn avajaisten aikaan Taidemuseon piha-alueella järjestetään myös Keväthumaus kello 11-16. Paikalla on mm. Fillarifest ja Uuden suomalaisuuden juhla. Katso lisää: https://www.facebook.com/events/2031920810460966/

Taidepyöräily palkittiin vuoden pyöräilytekona

Joensuun Taidepyöräily palkittiin vuoden 2017 toiseksi parhaana pyöräilytekona GoExpo-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa.

Lue lisää Taiteilija-lehden sivuilta

Mikä on Taidepyöräily?

Taidepyöräily on taidetta ja liikuntaa yhdistävä tapahtuma. Tapahtuman aikana 12.–13.5.2018 sinulla on mahdollisuus vierailla useissa Joensuun taidekohteissa. Kohteet ovat auki kello 11-16 ja niihin on vapaa pääsy. Mukana on näyttelytilojen lisäksi taiteilijoiden työhuoneita, jotka ovat harvoin auki yleisölle. Kaikki kohteet ovat kevyen pyöräilymatkan päässä toisistaan.

Suunnista kartan avulla ja kerää leimoja

Vierailuja varten on tehty pyöräilykartta, josta löydät kaikki avoimet taidekohteet. Kartan avulla voit suunnitella pyöräilyreittisi ja suunnistaa haluamiisi kohteisiin. Taidepyöräilyn aikana voit myös kerätä vierailuistasi leimoja pyöräilykorttiin ja osallistua taidepalkintojen arvontaan.

Taidepyöräilyssä on nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tervetuloa taidepyöräilemään!


Facebook-sivut
Facebook-tapahtumasivu


Taidepyöräilyn esite ja kartta

Esitteitä on saatavilla Carelicumista ja kirjastoista.

Esite (PDF, sisältää leimakortin ja kartan)

Kartta (PDF)


Taidepyöräily 2018 kartta

Oranssilla merkatut tiet ovat pyöräteitä.


Taidepyöräilyyn osallistuvat 2018 seuraavat taidekohteet ja taiteilijat