Taide liikuttaa jälleen 12.–13.5.2018.

Uudet kohteet ja pyöräilykartta julkaistaan maaliskuussa. Tiedustelut osoitteesta taidepyoraily@woutila.fi


Taidepyöräily 2018 – taidekohteiden haku käynnistyy

Viime keväänä polkaistiin käyntiin Taidepyöräily-taidetapahtuma. Tapahtuma sai loistavan vastaanoton niin kävijöiden kuin järjestäjienkin keskuudessa. Taide liikutti joensuulaisia ja taidekohteissa käytiin yhteensä jopa 3119 kertaa. Nyt Taidepyöräily tulee taas!

Tänä keväänä Taidepyöräily järjestetään 12.–13.5. Konsepti on tuttu edelliseltä vuodelta ja tämän kevään tapahtuman järjestää Woutila Ry, Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Taidepyöräilyn tarkoitus on lisätä taidekohteiden tunnettavuutta, laajentaa yleisöpohjaa sekä edistää taiteen myyntiä. Nettisivujen ja taidekartan avulla osallistujat löytävät tiensä kohteisiin, jonne eivät välttämättä muuten päätyisi. Taiteilijoille tämä onkin erinomainen tilaisuus tuoda näkyviin omia töitään ja työskentelytapojaan.

Nyt haemme taiteilijoita ja yhteisöjä, jotka haluavat olla mukana Taidepyöräilyssä. Tapahtuman aikana taidekohteiden ovet ovat avoimia pyöräilijöille kello 11–16 välillä. Taidekohteen tulisi sijaita Joensuun keskustassa tai sen läheisyydessä, maksimissaan noin 10 km etäisyydellä. Muualla työskenteleville kuvataiteilijoille järjestetään mahdollisuus osallistua tapahtumaan etsimällä heille yhteinen tila.

Jos haluat työhuoneesi, näyttelytilasi tai muun taidekohteen mukaan tapahtumaan, tai haluat olla mukana taiteilijoiden yhteistilassa, ilmoittaudu mahdollisimman pian tai viimeistään maanantaina 29.1.2018 osoitteeseen taidepyoraily@woutila.fi. Toivomme, että kertoisit ilmoittautumisessasi hieman itsestäsi ja siitä, mitä ajattelit esitellä joensuulaisille Taidepyöräilyn ohessa. Ilmoittautuneiden kesken pidetään kokous helmikuussa!


Kiitos kaikille vuoden 2017 Taidepyöräilyyn osallistuneille. Hyväntuulisia pyöräilijöitä oli paljon liikkeellä.

Taidekohteissa käytiin yhteensä 3 119 kertaa. Käyntejä per kohde oli keskimäärin 183,5.

Pyöräilykortin palauttaneita oli 162. Kortin palauttaneiden kesken arvottiin 11 upeaa taidepalkintoa. Onnea voittajille!

Katso Taidepyöräilyn video ja nauti vielä hetki tapahtuman iloisesta hengestä. Toivottavasti näemme jälleen ensi vuonna!Taidepyöräily on taidetta ja liikuntaa yhdistävä tapahtuma. Tapahtuman aikana 12.–13.5.2018 sinulla on mahdollisuus vierailla useissa Joensuun taidekohteissa. Kohteet ovat auki kello 11-16 ja niihin on vapaa pääsy. Mukana on näyttelytilojen lisäksi taiteilijoiden työhuoneita, jotka ovat harvoin auki yleisölle. Kaikki kohteet ovat kevyen pyöräilymatkan päässä toisistaan.

Taidepyöräilyssä on nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Tervetuloa taidepyöräilemään!

Tapahtuman Facebook-sivut

Valokuvia 2017 Taidepyöräilystä


Vuoden 2017 Taidepyöräilyn kartta


Taidepyöräilyyn osallistuivat 2017 seuraavat taidekohteet ja taiteilijat